Съд за млечно-кисела ферменатация на зеленчуци. Керамичният съд е със специален капак с клапан за въздух и два тежки камъка с формата на полумесец. Удобен съд за млечно-кисела ферментация на широка гама зеленчуци – зеле, карфиол, моркови, чушки, броколи, краставици, лук, ряпа, целина, домати, цвекло и др. Също така може да се използва и за съхранение на зърнени храни, семена, мед и др.
Мариноването на зеленчуци е един от най-старите и здравословни методи за запазване им. Млечно-киселата ферментация е процес при който бактериите са преработили захарта и въглехидратите в млечна киселина. Този процес способства за консервиране на зеленчуците, като ги обогатява с витамини, полезни ензими, Омега-3 мастни киселини, и много и различни пробиотици. Всички знаят за киселото зеле, което е даже по-здравословно от някои сурови зеленчуци – подобрява храносмилането и има благоприятен ефект върху чревната флора, богат източник е на лактобацили, витамин С и други лечебни свойства.
ОФЕРТА: Спестете до 15% от цената на нашите продукти
Наричано "Лек на природата", "Растение - чудо" и "Мълчаливият лечител", Алое Вера е истински дар от природата. Посетете нашият е-магазин и усетете вкуса на истинското здраве.
There are no reviews yet